Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera unga utsatta för rån – polisen söker efter misstänkta gärningspersoner på moped

En 14-årig pojke har på tisdagen blivit rånad på sin mobiltelefon, bankkort och id-kort. Strax innan utsattes två andra tonårspojkar för rån. Misstänkta gärningsmän är två yngligar på moped.

Annons

Polisen fick larm om händelsen strax innan klockan 10. Brottet ska ha inträffat vid 09-tiden på en grusplan nära Hammarby centrum. Två yngligar som ska ha färdats på en moped och försvunnit mot Hammarby centrum efteråt.

Vid ungefär samma tidpunkt inträffade ett likande brott vid Vedbo, utanför Tranellska gymnasiet, där två maskerade personer tog en ryggsäck samt en mobiltelefon från två tonårspojkar i årskurs 7. De två misstänkta gärningspersonerna försvann därefter på en moped i riktning mot Erikslund. Brotten kan med stor sannolikhet knytas till varandra. Rubriceringen är personrån.

Flera polispatruller spanade under tisdagsförmiddagen efter de misstänkta gärningspersonerna. Dock utan resultat.

– Ingne är anträffad eller gripen, säger Mats Länn, LKC-befäl.

Han konstaterar dock att det finns vissa signalement som man går efter i sökandet: Två killar med svarta mössor på en vit moped. Polisen tar tacksamt emot tips och vittnesuppgifter på telefonnummer 114 14.