Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flera vittnen har hört av sig

Polisen är fortsatt förtegen kring omständigheterna runt mordet på den 16-åriga flicka som hittades död i Råbyskogen på onsdagseftermiddagen.

-Vi har pratat med flickans kompisar och flera vittnen har hört av sig som eventuellt sett flickan vid skogen. Vi har även knackat dörr i området, säger Börje Strömberg, informationschef vid polisen i Västmanland.

Innan flickan hittades död kom en 16-årig pojke självmant in till polisen i Västerås. Pojken greps och anhölls efter förhör misstänkt för mord. Pojken var under torsdagen fortsatt anhållen.

Pojken och den nu döda flickan var bekanta med varandra. Polisen vill inte gå in på om pojken erkänt att han dödat flickan, om det hittats något mordvapen eller hur flickan bragts om livet.

Enligt Börje Strömberg är det ännu oklart vilken väg flickan gått sedan hon lämnade hemmet vid sextiden på tisdagskvällen.

-Vi vet att hon lämnade hemmet vid sextiden och att hon setts vid Råbyskogen vid åttatiden på kvällen. Men det är mycket folk som rör sig där så vi vet ännu inte om vittnen sett rätt person, säger Strömberg.

Under torsdagsförmiddagen hävdes polisavspärrningarna i skogen vid Stenkumlaskogen på Råby.

- Nu väntar vi på analyser från de tekniska och rättsmedicinska undersökningarna, säger Börje Strömberg.