Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flicka blev påkörd på övergångsställe – bilist åtalas för vårdslöshet

En 76-årig kvinna från Västerås åtalas för vårdslöshet i trafik sedan hon enligt åklagaren kört mot rött, och kört på en sjuårig flicka på ett övergångsställe på Cityringen.

Olyckan inträffade som vi tidigare berättat den 16 september.

På övergångsstället nedanför Fryxellska skolan i korsningen Hållgatan-Västra Ringvägen sprang flickan över på övergångsstället och blev påkörd av en bil.

Hon slungades i gatan, polis, ambulans och räddningstjänst tillkallades. Flickan fördes till sjukhus men tycks enligt uppgift ha klarat sig utan allvarliga fysiska skador.

Enligt flera vittnen på platsen hade flickan grönt ljus när hon korsade gatan på övergångsstället.

Polisen har nu utrett olyckan och åklagaren har valt att åtala den 76-åriga kvinnan vid Västmanlands tingsrätt för vårdslöshet i trafik.

Enligt åtalet kan två personer vittna om att flickan hade grönt och att bilisten därmed hade rött – något fel på trafikljusen har inte kunnat konstateras.

Den 76-åriga kvinnan förnekar brott. Det är ännu inte känt när Västmanlands tingsrätt kan hålla rättegång och därmed avgöra frågan om eventuell vårdslöshet.