Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flicka lurades till nakenfoton

Den 14-åriga flickan trodde hon chattade med en ungefär jämnårig. Det visade sig vara en 34-årig man i Västerås.

Nu har den 34-årige mannen dömts till dagsböter och skadestånd för sexuellt ofredande.

Flickan, som är bosatt i Bohuslän, och mannen träffades via något chat- eller kontaktforum på internet och även om det inte stod klart för mannen att flickan inte var 15, så förstod han i alla fall att hon var väsentligt yngre än honom.

Genom att låtsas vara en annan, till henne mer jämnårig person, väckte han hennes intresse och samtalen – via SMS, chat och mejl – dem emellan kom in på sexuella ämnen.

Mannen övertalade den unga flickan att skicka nakenbilder på sig, han skickade även nakenbilder på sig själv, och han skickade en mängd text med grovt sexuell innebörd till henne.

När flickan förstod att den väsentligt äldre mannen inte alls var den han utgivit sig för att vara tog hon mycket illa vid sig. Enligt vad som framgick vid rättegången i Uddevalla tingsrätt mådde hon dåligt och vågade inte under en hel månad gå till skolan själv.

Rättegången hölls tidigare i månaden vid Uddevalla tingsrätt som nu dömt 34-åringen. Han dömdes till 70 dagsböter à 180 kronor, samt till att betala skadestånd om 6150 kronor, dessutom ska han betala stora delar av kostnaderna för sin försvarsadvokat och flickans målsägandebiträde.

Sammanlagt innebär domen en kostnad för 34-åringen på mer än 30 000 kronor.