Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flicka mördad - 16-åring anhållen

(Uppdaterad 22.50) En 16-årig flicka hittades död i skogen vid Stenkumlaskolan i Västerås på onsdagseftermiddagen. Polisen misstänker brott och en jämnårig pojke har gripits och anhållits misstänkt för mord.

Flickan hittades död under onsdagen efter att ha varit försvunnen sedan i går kväll. Klockan 18 på tisdagskvällen skulle hon ha träffat ett par kompisar utanför Ica Sjöhagen men dök aldrig upp. Hon kom heller aldrig hem under natten och anmäldes försvunnen.

Roger Götheden vid Västmanlandspolisen bekräftar för vlt.se att den döda flickan hittades av en polispatrull. Polisen misstänker att flickan har bragts om livet och ett stort område i skogen som gränsar till Kungsfågelgatan kring nedlagda Stenkumlaskolan har spärrats av.

Polisen står var trettionde meter runt avspärrningarna för att säkerställa att inga obehöriga tar sig in på området.

Det är oländlig terräng på platsen där flickan hittades.

Under några timmar låg den döda kroppen fortfarande kvar i skogen, medan polisens tekniker undersökte såväl den döda som platsen omkring. Under kvällen restes ett tält rests på platsen.

Vid 20-tiden fördes så flickans döda kropp från platsen för att transporteras för rättsmedicinsk undersökning.

Flickans anhöriga underrättades så fort polisen påträffat den döda kroppen.

Under eftermiddagen greps en 16-årig pojke misstänkt för mord. Pojken kom själv till polisen och överlämnade sig under onsdagen. Vid halv sextiden på kvällen satt pojken i förhör hos Västeråspolisen.

- Han kom till polisen självmant 14.30, säger Börje Strömberg, informationschef vid Västmanlandspolisen och fortsätter:

- Han har suttit i förhör de senaste timmarna och har anhållits av åklagare. De här förhören får ta den tid det tar när det är en ungdom inblandad.

Börje Strömberg går inte in på vilken relation den gripne hade till offret:

- Jag går inte in på det. Jag vet inte om det framkommit något motiv under förhören.

Pojken inställde sig alltså hos Västeråspolisen vid 14.30 - flickan hittades död 16.00. Det är ännu inte känt hur polisen fick reda på var flickan fanns att leta efter.

Polisen söker vittnen som kan ha funnits på plats i skogen vid Tornsvalegatan och Kungsfågelgatan, avgränsad av Råby/Fredriksberg i norr och väster, Vetterstorp i öster och Hammarby i söder. Området är ett populärt motions- och promenadstråk med både gång- och cykelvägar.

Den som sett något som kan sättas i samband med brottet under tisdagskvällen kan ringa polisen på 11414.