Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flickor i träd fall för brandmän

Räddningstjänsten fick på måndagseftermiddagen hämta ned två små flickor som klättrat upp i ett träd och inte kunde komma ned igen. Händelsen inträffade på fritiset på Nytorpsskolan i Surahammar.

Det var när en förälder skulle hämta sitt barn och inte hittade det på lekgården, som man upptäckte att flickorna satt uppe i trädet precis utanför gården. Från början var det tre flickor i trädet, men av dem hade lyckats klättra ned på egen hand.

Räddningstjänsten tillkallades och fick använda en tvådelad stege för att ta ned barnen. Räddningsaktionen blev odramatisk och flickorna var aldrig rädda när de satt i trädet.

– Det är en stor lekgård och många barn. Det är svårt att vara på varje ställe som barnen leker på, och att klättra upp träd går ju på några sekunder, förklarar en av skolfröknarna.

Personalen ska nu informera barnen om att man får vara försiktig när man klättra i träd. Att man aldrig ska klättra högre än att man kan ta sig ned själv.