Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flydde från polisen i 200

Den 53-årige berusade och påtände stockholmaren flydde från polisen i mer än 200 kilometer per timme på E18 mot Enköping.

Annons

För det - och för diverse andra småbrott - dömde tingsrätten honom vid jul 2009 till ett halvårs fängelse. 53-åringen överklagade, men Svea hovrätt har fastställt tingsrättens dom.

Det var den 14 juni 2008 som den idag 53-årige mannen varit på besök hos en flickvän i Västerås, men han och flickvännen hade blivit osams. Han  åkte iväg i bil mot Stockholm, problemet var att han dels var berusad, dels påtänd av amfetamin, samt saknade körkort.

I Hummelsta stannade han för att gå på toaletten. Där skulle en polispatrull stoppa honom, men han åkte ifrån dem i vansinnig fart. Efterföljande patrull var uppe i 220-230 km/tim enligt fordonets hastighetsmätare vilket behövdes för att hålla konstant fart gentemot 53-åringen vars bil gjorde flera riskfyllda omkörningar.

Farten minskades något vid Enköping, men rondellen vid infarten passerades ändå i 100 kilometer/tim.

Vid avfarten till Uppsala körde bilen över en refug, men det som stoppade färden var att bilens turbo inte klarade den höga farten utan havererade vilket ledde till stopp och mannen kunde gripas. Han hade 0,63 promille alkohol samt amfetamin i kroppen och saknade sedan länge giltigt körkort.

Svea hovrätt såg ingen anledning att ändra tingsrättens halvårslånga dom, och konstaterar samtidigt att 53-åringen även i juni 2010 dömts av Södertörns tingsrätt till en extra månads fängelse bland annat för grov olovlig körning vid två tillfällen.