Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygen med sämst benutrymme

Centimetrarna kan göra skillnad mellan en bekväm eller
mardrömslik flygtur. Nu visar en ny undersökning vilket flygbolag
som har sämst utrymme för sina passagerare.

Annons

Det finns flygplan där du inte kan sitta normalt utan att stöta emot stolen framför dig - om du är av normallängd. Med långa ben blir det svårt att ens komma in. Lika krångligt kan det vara att klämma sig ned i sätet. Och sämst stolsutrymme av alla flygbolag har Ryanair, visar en ny undersökning som jämfört 32 av världens ledande flygbolag. Deras säten är ynka 40 centimeter. När det kommer till benutrymme hamnade flygbolaget på 24:e plats, med 76,2 centimeter till nästa säte. Främsta rivalen, Easy Jet, imponerade inte heller: de har endast 73,66 centimeter utrymme att sträcka ut benen på. Deras säten är dock något större, cirka 44 centimeter.

Andra flygbolag med lite utrymme för ekonomisätena var Iberia, Air Berlin, Air France TAM, Finnair, Jet Airways och Turkish Airlines.

I topp

Är man kort men något rund är det alltså bättre med Easy Jet, men är man smal och längre är Ryan Air antagligen något mindre obekvämt, om man ska välja mellan de sämsta alternativen.

- Men medan man får lite mer benutrymme på Ryanair jämfört med Easy Jet så  kan man inte fälla bak stolen på Ryanairs plan, säger Jenny Southan från Business Traveller, som gjorde undersökningen tillsammans med sajten Seatplans.com.

Någon enorm skillnad är dock inte mellan flygbolagen. Bäst benutrymme hade Cathay Pacific och Singapore Airlines, med 81 centimeter. De bredaste sätena har Emirates, med 45,7 till 51 centimeter.

Andra flygbolag i topp när det kommer till utrymme för benen är ANA, Korean Air, Etihad, Thai Airways, Japan Airlines, American Airlines och Kenya Airways.

Annons