Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flygplats viktig för Västerås

I debattartikeln ”2014 tar pengarna slut” den 5 september ger Miljöpartiet och Vänsterpartiet ett tydligt besked inför valet. Inga mer pengar till Västerås flygplats. Detta trots att Ryan Air utökar med två linjer i vinter och att flygplatsen är viktig konkurrensfördel för Västerås när det gäller etablering av nya företag och affärer med inter- nationella partners.

Samtidigt gick Miljöpartiet emot kommun-styrelsen under onsdagens sammanträde och vill inte bygga ut E18 och riksväg 56 till motorvägar. Kvar står en vilja om att satsa mer på järnväg – enbart.

Att på detta sätt förlita sig på ett trafikslag som form för transport och logistik är djupt olycklig. De senaste vintrarna vittnar om hur skört järnvägsnätet är, trots omfattande satsningar från Alliansregeringen.

Västerås växer och vår roll som knutpunkt i Mälar-dalen blir allt viktigare. Vår stad behöver en flygplats. Både för näringslivet, turismen och för Västerås invånare.

Miljöpartiet och Vänsterpartiet motsätter sig att kommunen satsar 15 miljoner kronor per år på flygplatsen. I sammanhanget bör då nämnas att staden har en kostnad för busstrafiken på omkring 120 miljoner kronor per år, efter att intäkter räknats bort. Genom beskedet från V och MP visar den rödgröna sidan att flygplatsen går en osäker framtid till mötes om inte Västeråsalliansen skulle få majoritet i valet 2014.

Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet och Krist-demokraterna vill ta ansvar för Västerås och för en fungerande infrastruktur i vår region. Där är flygplatsen en viktig pusselbit.

Därför kommer vi fortsätta att föra en politik som möjliggör för en konkurrenskraftig flyg-verksamhet. Ett sätt kan vara att se över möjligheten att få in fler aktörer för att säkra ekonomin.

Vi ser även att satsningar på vägar och järnvägar är viktiga för att staden ska kunna fortsätta växa. För att enbart satsa på ett trafikslag, det är naivt.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel