Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flygplatsen jämförs med spelmissbruk

Jesper Brandberg (L) är kritisk till att kommunen ger så mycket pengar till flygplatsen. Han jämför det med spelmissbruk.

Annons

Som VLT tidigare berättat har kommunstyrelsen beslutat att öka flygplatsens kreditram till 74 miljoner. Anledningen till beslutet är att den nya Helsingforslinjen med Nextjet innebär ökade utgifter.

Detta har fått Liberalernas Jesper Brandberg att reagera, vilket SVT var först med att rapportera.

– En ledamot i kommunstyrelsen jämförde med en spelmissbrukare som går till casino och tänker "ikväll vänder det”. Det verkar inte finnas någon satsning som är för vild eller för stor, säger han till SVT.

Flygplatsen har i många år gått med förlust och Jesper Brandberg menar att den nya flyglinjen gör att förlusterna kan öka ytterligare.

Anders Teljebäck (S) har tidigare sagt till VLT att det är meningen att Helsingsforslinjen med Nextjet ska gå runt och eventuellt även generera ett överskott till flygplatsen.

Jesper Brandberg är skeptisk. Han säger att Anders Teljebäck kom med liknande påståenden om WOW Airs flyglinje till Reykjavik, som snart kommer att flytta från Västerås till Arlanda.

– Det blir svårt att tro på honom till slut, säger Jesper Brandberg.

Liberalerna vill att det görs en ordentlig översyn av flygplatsens ekonomi så att den verksamhet som är för kostsam kan läggas ner.

– Pengarna tas ju från kommunens övriga verksamhet, säger Jesper Brandberg.

Annons