Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flygskola i Västerås får norsk huvudägare – och expanderar

Norska flygutbildarna OSM Aviation köper 51 procent i Scandinavian Aviation Academy med säte i Västerås och verksamhet i Västerås och San Diego, USA.

Det sammanslagna företaget blir därmed Nordens största flygskola.

– Vi är mycket glada att ha fått en långsiktig industriell aktör som huvudägare, säger Scandinavian Aviation Academs vd Olof Bärve och fortsätter:

– I det tätare och mer integrerade samarbetet med OSM Aviation vill vi utöka vår satsning på kvalitativ utbildning, samtidigt som vi ökar vår kapacitet och vårt erbjudande till eleverna.

OSM Aviations vd Espen Høiby säger följande i en kommentar:

– Vi har samarbetat med SAA och är väldigt nöjda med skolans kompetens och kvalitet. Som ägare vill vi bidra till att vidareutveckla skolan, bland annat genom att göra en satsning i Norge.

Satsningen i Norge som Espen Høiby nämner är att Scandinavian Aviation Academy planerar starta flygskolan OSM Aviation Academy på flygplatsen Gullknapp i Arendal, Norge.

Scandinavian Aviation Academys båda utbildningar i Västerås och San Diego har i dag ungefär 100 elever tillsammans. Utbildningen på Arendal förväntas medföra 100 ytterligare elevplatser – en fördubbling.

Enligt planerna kommer Scandinavian Aviation Academy-skolan i Västerås och den planerade skolan i Arendal att ha ett, som man skriver "brett samarbete, bland annat vad gäller utbildningsplaner, system och rutiner".

Scandinavian Aviation Academy äger företaget Scandinavian Airtech AB som underhåller och servar de flygplan som används i undervisningen. Den nya skolan i Norge kommer att använda sig av Scandinavian Airtechs tjänster.

Olof Bärve fortsätter:

– Den här affären innebär bara positivt för vår verksamhet i Västerås och på Hässlö. Vi får en säkrare tillväxt och möjlighet att ta emot fler elever både här i Västerås och i Norge. OSM Aviation har avtal med sina kunder, som är flygbolagen Norwegian och Finnair med flera, som garanterar eleven jobb efter avslutad utbildning. Att utbilda sig till pilot är en stor investering, men kan man garanteras jobb efteråt så innebär det en större vilja att börja utbildningen.