Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flyktingarna bjuds in till fotbollsträningen

Nu erbjuds flyktingar att få spela fotboll – och intresset har varit stort. ”Det finns inget bättre än träning”, säger Salahedin Hassan från Kurdistan.

Drygt 100 personer kom för att delta och spela fotboll när Skiljebo SK anordnade den första träffen för snart två veckor sedan. Verksamheten anordnas i samarbete med Mimer och flyktingförläggningarna Flygskytten och Signalisten i området.

Fram till nu har privatpersoner skänkt runt 150–200 par fotbollsskor till dem.

– Tillsammans gör vi skillnad. Kan vi skänka glädje gör vi gärna det. Det känns jättekul att göra något för dem, säger Lars Kjellstrand, som håller i projektet och är ungdomsansvarig på Skiljebo SK.

Aldrig tidigare har de haft så mycket aktivitet på planerna som nu.

– Det är många som är här uppe på dagarna och spelar, säger Lars.

Träffarna hålls måndagar och torsdagar klockan 15–16 och enligt Lars Kjellstrand är förhoppningen att hålla i gång under vintern och hela våren.

– Vi börjar så här så får vi se. Den riktiga integrationen blir när de kan vara med i våra vanliga lag.

Allt från små barn till äldre personer kommer för att spela. Salahedin Hassan från Kurdistan är här med tre av sina fyra barn.

– Det finns ingenting bättre än träning och idrott. Man lär sig struktur och respekt, säger Salahedin.