Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flyktingbarn bjuds på kul i lekland

 
Flyktingkrisen
Visa alla artiklar

Alla flyktingbarn på asylboendet i Västsura ska få åka till Leos lekland. Det har 28-åriga Ida Bergvall sett till.

På tisdag kommer flyktingbarnen och deras föräldrar på asylboendet i Västsura få göra ett besök på Leos lekland.

– Jag vill att de som flytt ska få ha kul, säger 28-åriga Ida Bergvall, initiativtagare.

Idén väcktes när hon hörde föreståndaren Jeanette Peretic prata om hur det ser ut i Västsura.

– Det är mycket som är positivt men det finns även baksidor med våld, droger och polisbesök. Barn ska inte behöva se det.

Ida Bergvall tänkte att Leos lekland skulle vara en rolig grej och därför startade hon en Facebook-grupp som nu har 105 medlemmar.

– Det är jätteroligt att så många vill hjälpa till. Grundtanken är att det ska vara en familj som tar hand om varje flyktingfamilj.

Ida Bergvall berättar att alla kommer att skänka 150 kronor var. Pengarna går till mat, fika, godispåse och presenter till flyktingbarnen.

I nuläget är det 18 personer från asylboendet som ska följa med.

– Alla som vill får följa med. Det är barn mellan fem månader och 15 år samt en del föräldrar. Vi har inte satt någon åldersgräns. Att få åka iväg är viktigt för alla.

Ramnäs buss sponsrar med bussresan till och från Leos lekland och eventuellt kommer Leos lekland att sponsra med någonting, berättar Ida Bergvall.

– I så fall köper vi saker till boendet för pengarna.