Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flytande hotell flyttas till Notudden

Konstnären Mikael Genbergs flytande Mälarhotell Ooops får en ny adress. Det ska nu flyttas till Notudden.
– Det blir jättebra, säger han.

Byggnaden, som ser ut som en villa som håller på att sjunka, invigdes i juni i år och ligger för närvarande på Mälaren utanför Västra holmen. Eftersom hotellet är pålat i marken krävs det bygglov för skapelsen, något som Genberg inte haft.

– Men nu när jag vet var hotellet ska vara ska jag ansöka om tillfälligt bygglov, säger Mikael Genberg.

Enligt Vesna Kranjec, bygglovschef på Västerås stad, har stadsbyggnadskontoret gett konstnären en vink om var det kan vara lämpligt att placera hotellet. Men för att kunna ta ställning till om hotellet kan ligga där en längre tid måste bygglovsansökan komma in först.

– Framför allt är det viktigt att det inte finns något strandskydd i området. Om vi beviljar bygglov blir det troligen för två, tre år i taget, säger Vesna Kranjec.

På grund av vädret har hotellet ännu inte kunnat inta till sin nya plats.

– Nej, det har blåst för mycket, säger Mikael Genberg.

Han är nöjd med den nya placeringen mellan ångkraftverket och Öster Mälarstrand. Det enda som möjligen kan ställa till förtret är den kommande isen.

– Vi får se hur isen beter sig om den skruvar till sig i hörnet. Men jag tror att en av pirarna där kan ge lite skydd.

Hur länge hotellet ska ligga vid Notudden vet han inte än.

– Hotellet är till för stan. Vi får se hur det känns och vad stan tycker. Just nu känns det jäkligt roligt. Det är en bra utveckling, vi kan göra vad vi vill i Västerås och blir uppmärksammade internationellt.