Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

FMiV: Det finns fler lokala radiokanaler!

Jag kan informera Staffan Anger om att sedan 25 år tillbaka finns en mycket livlig närradio i Västerås och på några andra orter i Västmanland. Närradion i Västerås drivs av Folkrörelsernas medieförening i Västerås, FMiV, som består av 23 olika föreningar och folkrörelser och som sänder under beteckningen Vår Radio 93,7 MHz.

För närvarande sänder vi 112 timmar i veckan året om och med en genomsnittlig lyssnarskara på mellan 3  000 och 7 000 personer. Några mer kända produktioner är Sommarradion som sänds under åtta veckor med 22 sommarjobbande gymnasieungdomar från olika skolor med medie-utbildningar. Under två år i rad har vi också haft förmånen att var officiell Power Meet Radio och sänder under 24 timmar under Power Meet i juli.

Utöver det sänder vi en rad produktioner för olika lyssnargrupper. De vänder sig till allt från ungdomar, äldre, samhällsintresserade, resesugna, jazzintresserade och till en rad olika invandrargrupper. Dessutom har vi förmånen att en gång i månaden sända direkt från kommunfullmäktiges sammanträde, där Anger är ledamot och ofta deltar i debatten och därmed kan höras av våra lyssnare.

Vi kan konstatera att Vår Radio 93,7 MHz är Västerås lokalaste radio. Vi i FMiV och Vår Radio 93,7 MHz är en lokal radiokanal som värnar om yttrandefriheten och mångfalden i den lokala etern.

Det är bra att Staffan Anger får reda på att det finns fler radiokanaler än vad han har vetskap om.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel