Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkpartist avgår i protest

”Det här kommer att braka åt skogen förr eller senare. Dessutom ljuger man för personalen”.

Folkpartiets Anna Lundberg avgick i går med omedelbar verkan ur Gymnasieförbundets styrelse i protest hur nedbantningen av Kantzowska gymnasiet och avvecklingen gymnasieförbundet skötts.

Avhoppet kom bara timmar innan ett utsatt styrelsemöte.

– Jag kan inte ställa upp på det här längre. Det här kommer att kosta Hallstahammar stora pengar. Pengar som vi inte har och jag har svårt att se att vi kan få fram, säger hon.

Hon är främst kritisk mot styrelseordföranden Leif Carlberg (s) och de övriga socialdemokraterna. Hon menar att direktionen har varit allt för passiv och inte givit klara direktiv.

– Ordföranden är ointresserad av hur det här går. Han är ju från Surahammar och de kommer ju inte att drabbas.

– Jag har som ledamot hamnat i en omöjlig situation eftersom jag inte fått den information som krävts för att kunna påverka att avvecklingen på ett bra sätt.

– När jag har flera gånger begärt att få information, utan att få det. När jag fick den här om dagen insåg jag att jag inte kunde ställa mig bakom direktionens arbete längre, säger Anna Lundberg.

Hon anser också att ledningen fört personalen på Kantzowska bakom ljuset.

– På en konferens här om veckan fick jag klart för mig att personalen uppfattat som det tagits beslut om att lokalerna ska byggas om. Så är det inte. Det finns inga pengar avsatta i budgetarna för de närmaste åren. Med tanke på hur tuff ekonomin är de kommande åren så tror jag det blir svårt att hitta de pengarna.

– Det här är något som den styrande majoriteten i Hallstahammar får ta ansvar för.