Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkpartister:Vi är inte nöjda med lärarnas löner

Anders Teljebäck (s) vill inte höra sanningen. Folkpartiet drev ensamt höjda lärar-löner i valrörelsen 2010 och bakgrunden till Folkpartiets interpellation var en debatt med Teljebäck vid Lärar-förbundets seminarium den 29 mars. Där vidhöll Teljebäck att det är bra om vi får en mer ”positiv utveckling” för lärarna, men att han inte ville lova högre löner till alla eller en speciell kate-gori anställda.

Det går visst att peka ut en viss yrkeskategori och det går att höja lärarlöner om man vill. Vi är glada att övriga partier i kommunfullmäktige hörsammat vårt krav. Men vi är inte nöjda med 15 miljoner.

Teljebäck och kommunstyrelsens majoritet är också ansvariga för att just lärarna fått den lägsta löneökningen 2011 av samtliga yrkeskategorier i Västerås.

Vi kommer att fortsätta granska de rödgrönas skolpolitik, även när det gäller lönerna. Vi har en tydligare politisk och ekonomisk prioritering och högre ambitioner när det gäller satsningar på skolan och hur vi ska höja läraryrkets status.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel