Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Folkpartister: Vi vill höja lärarnas löner

Det är föga överraskande att Staffan Jansson (S) i svaret till oss inte vill kännas vid Socialdemokraternas svek mot lärarna. Han väljer därför att skriva om helt andra saker.

Folkpartiet har som enda parti i Västerås lyft fram de låga lärarlönerna. Vi har tagit fram en handlingsplan hur lönerna steg för steg ska kunna höjas. Folkpartiet har också som enda parti lyft lärarlönerna i årets valrörelse, frågan har till exempel en framträdande plats i vårt valmanifest som skarpt löfte.

Folkpartiet vill ha oförändrad skatt under de kommande åren, vi vill klara detta genom att välja att satsa på det mest angelägna, en bättre skola, en satsning på jobb, inte minst att ge ungdomar jobb och en äldreomsorg med värdighet. Andra frågor måste då stå tillbaka.

Socialdemokraterna där-emot vill höja kommunalskatten med 25 öre, vilket ger 65 miljoner kronor. Vissa saker är bra, till exempel satsningen på barn och unga. Men partiet har använt 25-öringen många gånger om. Om alla löften de givit på allehanda ting infrias skulle kommunalskatten behöva höjas med i det närmare en krona.

Anmärkningsvärt är att trots ett antal miljoner som en höjd skatt skulle ge finns inte en enda krona avsatt varken för höjda lärarlöner eller satsning på äldreomsorgen.

Avslutningsvis kan noteras att samtliga partier vid Lärarförbundets lokala skoldebatt efter lång tvekan svarade ja på frågan om höjda lärarlöner. Nu är det upp till bevis.

Folkpartiets tydliga besked sedan många år tillbaka är: vi vill höja lärarlönerna.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel