Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För mycket knark i kisset – 27-åring döms för haschrökning

Polisen tyckte att en 27-årig man såg påverkad ut vid en bensinmack i Sala i våras. Det visade sig att 27-åringen hade spår av hasch i urinen.

Saken gick till rättegång vid Västmanlands tingsrätt.

Inför rätta berättade 27-åringen att han visste till hundra procent att han inte rökt något innan han stoppats av polisen. Han kunde däremot inte svara på hur han fått i sig narkotikan.

En förklaring han kunde tänka sig var att någon rökt i närheten av honom då han var på krogen helgen innan.

Men åklagaren plockade då fram ett informationsblad från Rättsmedicinalverket och läste ur det för tingsrätten.

I det framgick att 27-åringen hade dubbelt så hög halt av rester från haschrökning i sin urin, som man kan få om man vistas i en lägenhet där andra röker hasch – och om man utsätts för provtagning inom maximalt tolv timmar efter den vistelsen.

Alltså konstaterar tingsrätten att 27-åringen, mot sitt nekande, rökt hasch aktivt någon gång under de senaste dagarna innan provtagningen.

Han döms till 30 dagsböter à 230 kronor, en avgift på 800 kronor enligt lagen om brottsofferfond samt kostnaden för urinprovet och -analysen. Sammanlagt blir det 8 376 kronor.