Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För mycket snö för att hinna sopsalta gång- och cykelvägar

Det blev en tuff start för Västerås stads försök med sopsaltning av de tre utvalda gång- och cykelslingorna. För andra gången på en månad måste man sätta in plogar för att få undan den stora snömängden.

Sopsaltningsmaskinerna fick ställas åt sidan även vid det senaste snöovädret. Under onsdagen är det fokus på att få undan snön, enligt Sandra Johansson på tekniska kontoret.

– Vi måste få ordning på helheten innan vi börjar med finputsningen. Vi hoppas att det är bra klockan 18.

Under torsdagen kan man förhoppningsvis sätta i gång med att sopa och salta slingorna.

Som VLT berättat tidigare har Västerås stad inlett ett treårigt försök med sopsaltning av tre slingor: en slinga i väster, en i öster och en i norr. Tanken är att kunna erbjuda barmark även vintertid för att locka fler att cykla och gå- och minska olycksriskerna.

En annan fördel med att sopa och salta i stället för traditionell snöröjning är att man slipper det krossade gruset vilket orsakar många punkteringar.

De övriga större cykelvägarna plogas också. Vid 13-tiden beräknar man vara klar med det så kallade långedraget då man plogar halva bredden.

Se även:

TV: Både succé och problem när sopsaltaren premiärkörde

Västeråsare positiva till sopsaltning- om det fungerar som det är tänkt

Kritik mot kostnad för sopsaltning

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare –och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.