Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För tidigt att ta beslut om mobbning

Det är för tidigt att säga vilka åtgärder Västerås kommun ska ta i mobbningsärendet VLT skrev om i går. Men arbetet mot kränkningar ska utvärderas på flera skolor.

- Ska man göra det seriöst så måste vi utreda händelsen. Beslutet kom i tisdags och vi ska snarast undersöka vilka lösningar som behövs, säger grundskolenämndens ordförande Mikael Damsgaard (M).

Kommunen fick förra året kritik av skolinspektionen för att planerna mot mobbning var dåliga. Men samtidigt sades det att skolorna var trygga.

- Vi började arbeta mot kränkande behandling i skolorna då. Det arbetet ska vi utvärdera nu i höst. Vi vill se vad skolorna faktiskt har gjort.

Mobbning är ett problem som såklart är svårt att lösa på politisk nivå. Mikael Damsgaard säger att Västerås har fått beröm för sitt arbete också.

- Vi är inbjudna av barnombudsmannen till en diskussion mellan tio svenska kommuner om kränkande behandling. Där är vi med som ett positivt exempel.

Detta har hänt

I går skrev VLT om den 12-åriga flickan vars mamma anmält kommunen för att skolan inte gjorde tillräckligt för att stoppa mobbning av henne. Skolinspektionen tog mammans parti och senast 7 juli ska kommunen redovisa vad de tänker göra.