Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förändrad fastighetsskatt bra för Sura och Hallsta och hela Sverige

Vi socialdemokrater ger tydliga besked om fastighetsskatten. De som har de dyrare villorna får höjd skatt med 1 procent på det taxerings-värde som överstiger 4,5 miljoner kronor.

Regeringens nuvarande system – att ett småhus i Sura beskattas på samma sätt som en jättevilla i Djursholm – är inte rimligt eller rättvist. Vi vill ha en bättre balans. Vi tycker att de som äger de allra högst värderade husen behöver bidra mer. Riksdagens utredningstjänst har beräknat hur många som skulle få höjd fastighetsskatt. I Sura och i Hallsta är det sammanlagt 300, samtidigt som betydligt fler, 1 100 personer kommer att få sänkt fastighetsskatt med vårt förslag.

Vi vill också stärka skyddet för de husägare som har lägst inkomster. Man ska inte betala mer än fyra procent av sin inkomst i fastighetsskatt. Vi sänker också skatten på bostadsrätter och hyreshus. Vi vill inte öka boendeskatterna – däremot fördela mer rättvist.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel