Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbundet gav VIB en veckas dispens

Serieavgifterna till Innebandyförbundet skulle varit betalda i onsdags. Västerås IB har dock fått en veckas dispens – senast 25 augusti måste klubben betala. – Vi spelar på övertid men vi måste utreda allt in i minsta detalj, sedan kan vi ta ett beslut, säger ordföranden Björn Nordén.

Framtiden för VIB:s två elitlag är fortfarande högst osäker. Klubben har fått förlängd deadline av Förbundet men senast på onsdag måste VIB skaffa fram 30 000 kronor för superligalaget och 16 000 kronor för damlaget – annars är det slut.

– Vi utreder alla möjliga saker för fullt men det är klart att vi spelar rejält på övertid, säger Nordén.

Efter VLT:s artiklar förra veckan var det enligt Björn Nordén många som hörde av sig och ville skjuta till ekonomiska medel.

– Vi har fått in en del pengar men det saknas fortfarande mycket. Vi måste ha raka besked från våra större sponsorer men det har vi inte fått än. Flera skulle förhoppningsvis lämna besked på måndag. Vi måste även ha vissa svar från VIB Ungdom om hur de ser på olika saker. Vi har inte många dagar kvar att spela på nu, säger Nordén.

Tidigare spekulerades det i att VIB Elit skulle slå ihop med VIB Ungdom – för att på så sätt kunna rädda ekonomin.

Detta är dock inte aktuellt.

– Vi kommer inte att slå ihop föreningarna. Däremot är det högst möjligt att utöka samarbetet med föreningen. Vi måste tänka på vad som blir bäst för hela klubben.

Det är ingen hemlighet att herrlagets två säsonger i superligan kostat skjortan. Det var då klubbens kostnader eskalerade. Däremot är damlaget långt ifrån lika dyrt i drift.

Är det aktuellt att lägga ner herrlaget och enbart satsa på damerna?

– Det där kan jag inte svara på nu. Vi utreder fortfarande många olika saker och vi måste titta på vad som blir den bästa konsekvensen för hela klubbben.

På måndag kväll ska VIB ha styrelsemöte.

– Efter det hoppas jag att vi kan ha ett besked om klubbens framtid.