Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förbundskapten Pär Mårts om VIK:s fighters: ”Ingen av dem kan ju slåss”

Åsikterna går isär. Vissa kallar dem för busar som inte har något i sportens värld att göra medan andra kallar dem för hjältar.

Viktor Mårtensson, Anton Hedman och Stefan ”Stiffen” Holmgren är i alla fall tre upplagor av ”badboys” som figurerat i VIK Hockey. De har blivit omskrivna och hyllade såväl som omdebatterade och fördömda för att de fightats.

Men vem av dem är den största fightern?

– Det är väl ingen av dem som kan slåss egentligen ... tycker jag, säger Tre kronors förbundskapten Pär Mårts.

Han anser inte att fighters gör någon nytta för sina lag, men å andra sidan ser han inte heller Mårtensson, Hedman och Holmgren som fighters.

– Nä, deras spelstil är ju att vara fysisk, att ligga på hårt och fullfölja tacklingar. Det är det som får försvarande lag att bli nervöst och sprida puckar.

Pär Mårts anser inte att Sverige behöver ha renodlade fighters, så kallade ”goons”, som i NHL.

– Där borta har de en yngre kultur där man måste överleva genom en tuffare kamp, men här i Sverige har vi en helt annan kultur – och därför behövs inga fighters, säger Pär Mårts.