Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagen bör hitta en ny filosofi

Företagets viktigaste resurs är personalen. Men i den börsstyrda ekonomin tyckts detta inte gälla. Den goda personalpolitiken skjuts i sank genom att bemanningsföretag sätter alla trygghetsregler ur spel.

Trots att det skulle löna sig att anställa personer så anlitas bemanningsföretag för att man skall kunna visa börsen att man snabbt kan sänka kostnaderna när aktiekursen dyker.

Företagen bör återgå till en mer samarbetsbaserad företagsfilosofi med de anställda. Riks-dagen och EU-parlamentet måste reglera bemanningsföretag och stimulera industriägarna till samarbetslösningar samt omvandla börskapitalismen. Man bör sänka inkomstskatter och arbetsgivaravgifter för att göra oss mer globalt konkurrenskraftiga. Men man bör hitta en ny ordning där anställda och ägare är kamrater. Det kommer alla att vinna på.

 Karl-Erik Andersson (FP)

kandidat i valet till riksdagen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel