Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Företagsförening: Det behövs en kraftsamling kring Högskolan

Högskolan är en viktig komponent i ett fortsatt starkt Västerås. I jämförelse med flera andra orter så har jag en känsla av att uppslutningen från näringsliv och samhälle är svagare i Västerås. Det behöver vi ändra på!

En förklaring till det svagare stödet tror jag delvis hänger ihop med kampanjen för att slå ihop Mälardalens högskola med Örebro universitet. Detta förslag hade en svag förankring i Västerås näringsliv. Denna diskussion är nu över och låt oss lämna detta bakom oss och se framåt.

Det är uppenbart att det behövs en kraftsamling så att vi kan få alla att dra åt samma håll. Det kommer alltid att finnas olika åsikter om högskolans inriktning och dessa diskussioner ska hållas levande så att högskolan utvecklas dynamiskt i takt med samhällsutvecklingen i övrigt.

Den krassa ekonomiska verkligheten kräver mer handgripligt agerande. Utan en rimlig del av Sveriges totala forskningsanslag blir framtidsmöjligheterna sämre.

Här pratar vi om påverkan! Vi behöver hjälpas åt, näringsliv, politiker, regionala och lokala myndigheter att rikta vår påverkanskraft åt rätt håll. Västerås företagsförening är villig att ta en aktiv del i arbetet att samla de goda krafterna för att säkra en framgångsrik Mälardalens högskola.

Torbjörn Henningson

Ordförande i Västerås Företagsförening (www.vasterasforetagen.se)

Styrelseledamot Västmanlands Forsknings och Utvecklingsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel