Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förfalskade pantkvitton – fick villkorligt straff

Västmanlands tingsrätt dömde i tisdags en 52-årig man till villkorlig dom och böter för bedrägeri och urkundsförfalskning.

Vid ett flertal tillfällen har mannen varit inne på flera matbutiker, handlat och fått ut pengar med falska pantkvitton. En matbutikschef i Fagersta anmälde 52-åringen från Västerås efter att han löst ut pengar med falskt kvitto två gånger under samma vecka. Polis kallades till platsen och mannen kunde gripas.

Vid en husrannsakan hos 52-åringen hittades sammanlagt 29 falska kvitton till ett värde av 1 741 kronor. Polisen beslagtog bland annat en dator med en hårddisk med 47 bilder på pantkvitton från olika matbutiker, som troligen lästs in med skanner. När polisen sedan kontaktade några av matbutikerna visade de sig ha några av de falska pantkvittona. 52-åringen förnekar att han haft kännedom om att kvittona var falska.