Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förleda eller informera?

Jag är helt överens med Anders Teljebäck när han i VLT den 26 april skriver att det är viktigt att eleverna får en bra information om möjligheten att läsa ämnen som ger högskolebehörighet på yrkesprogrammen.

Men det var tyvärr inte riktigt så de rödgröna skrev i sin artikel den 30 mars! ”Vi är övertygade om att anledningen till det (att det är så få sökande till yrkesprogrammen) är att de yrkesinriktade programmen inte ger behörighet till vidare studier efter gymnasiet” skrev de.

Detta är vad jag kallar för att underblåsa en missuppfattning, något som ordföranden i Västerås skolnämnder sannerligen inte ska göra.

Genom en utbildning med hög kvalitet ska man bli väl förberedd för yrkeslivet. Och den som vill ska kunna få grundläggande högskolebehörighet under gymnasieåren. Det ger en verklig valfrihet för individen!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel