Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlorade benet i trafikolycka

Den 77-åriga föraren såg inte motorcykeln och frontalkrockade med mc-föraren. Hans ben slets av och en jourläkare räddade livet på honom på plats.

Annons

Motorcyklistens fru blev vittne till olyckan och chockades svårt.

Nu döms den 77-åriga kvinnan för vållande till kroppsskada. Straffet blir 50 dagsböter à 100 kronor.

Det var den 13 juli som den 57-årige motorcyklisten och hans fru skulle åka på en bil- och motorcykelträff i Westerqvarn. I höjd med bron över Svartån, på Norrleden, kom en mötande Volvo över i fel körriktning.

Krocken blev kraftig. Föraren slungandes av sin motorcykel och förutom det förlorade benet drabbades han njursvikt och fick flera frakturer i ena armen. Han fick omfattande blodtransfusioner och än i dag lider han av smärtor i benet som amputeras, så kallade fantomsmärtor.

Av själva olyckan minns han inte så mycket mer än smällen och sitt eget skrik.

Inte heller den 77-åriga kvinnan minns så bra. Under rättegången berättade hon att haft körkort sedan hon var 18 och den aktuella dagen hade hon kört bil i 45 minuter. Hon var inte trött och har ingen förklaring till hur hon kom över i mötande körfält.

Hon hade nyligen förlorat sin man och hade ordnat med blommor till hans begravning. I baksätet låg hennes hund och sov. Det var mycket trafik och enligt henne smällde det plötsligt bara till och bilen gick inte att styra. När polisens tekniker undersökte bilen hittade de inget fel på den.

Annons