Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förlust igen mot mardröms-Leksand

VIK förlorade mot Leksand - igen.
Dalalaget vann med 2-1 i ABB Arena.

Leksand har blivit lite av en mardrömsmotståndare för VIK som bara lyckats plocka en poäng på tre matcher mot LIF. Och precis som vid förra mötet i ABB Arena vann Leksand med 2-1. Men den här gången efter ordinarie tid. Vid säsongens första möte vann Dalalaget efter straffar.

Leksand började klart bäst och tog ledningen efter tre minuter. Nye backen Patrik Hersley gjorde 1-0 efter en soloprestation.

I mitten på perioden kvitterade Markus Kinisjärvi när han tryckte upp pucken i nättaket. Båda lagen hade flera bra lägen men Leksand skapade bäst målchanser.

Andra perioden var inte alls lika händelserik som den första och bjöd inte på speciellt mycket.

I den tredje perioden höjdes intensiteten igen. VIK hade flera bra lägen i början men fick inte till det. Annars var det Leksand som dominerade spelet och med fem minuter kvar avgjorde Michael Raffl när han petade in en målvaktsretur från Lars Johansson.

VIK fick spela powerplay de sista två minuterna men lyckades inte få till en kvittering.

Trots förlusten ligger VIK fortfarande trea men laget är bara en poäng före Leksand.