Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Formidabel period"

VIK Hockey dominerar i allsvenskan. Efter 6-2 borta mot Oskarshamn hyllar Jens Hellgren första perioden.
- Den var formidabel, säger VIK:s assisterande tränare.

VIK Hockey visade klass och kom tillbaka efter nederlaget mot Leksand direkt.

- Det var ett av de frågetecken vi hade inför matchen, om vi skulle kunna studsa tillbaka direkt efter Leksandsmatchen. Det var en riktig batalj där vi tömde oss rejält på den tunga isen. Men grabbarna visade bra moral och fysik ikväll och körde ordentligt, säger Jens Hellgren.

Oskarshamn hann aldrig reagera på vad som kom emot dem i första perioden.

Efter 20 minuter var ställningen 4-0 till VIK.

- Vi ville ta över taktpinnen direkt från start och det gjorde vi också. Vår förstaperiod är formidabel. Vi spelar ut hela vårt register med passningsspel och aggressiv skridskoåkning. Vi är jättenöjda med den.

Men:

- I andra perioden tappar vi ödmjukheten. Vi vet om att de kommer att gå ut och satsa allt på ett kort att komma tillbaka. Där är vi inte beredda och de får göra två mål. Det är vi grymt missnöjda med.

I tredje perioden presterade Gulsvart igen.

Kenneth Bergquist fullbordade ett hattrick – och William Karlsson knöt ihop fajten med sitt 6-2-mål.

- I tredje gör vi det vi ska igen. Vi tar tillbaka taktpinnen och även om vi inte spelar riktigt lika bra som i första så utökar vi ledningen och alla gör jobbet som krävs.

Vad säger du om ”Bacons” hattrick?

- Till att börja med så gör vi ett par jäkligt snygga mål. Det är tom kasse på flera stycken. Och Kenneth är en målskytt som sniffar till sig chanser och dessutom jobbar hårt.