Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre storstjärnans djupa VIK-besvikelse

VIK Hockeys väg inför framtiden väcker starka känslor. VLT-uppgifterna om sportchefsprocessen i VIK Hockey gör förre storspelaren och tränaren Fredrik Nilsson djupt besviken.- Det är många VIK-are som varit utestängda från klubben en längre tid, säger Nilsson till vlt.se.

Annons

VIK Hockey ser alltmer ut att satsa på Andreas Appelgren som ny sportchef.

Efter artikeln där Patrik Zetterberg berättade att han inte hört från Gulsvart sedan slutet av februari valde den tidigare landslagscentern och VIK-storspelaren Fredrik Nilsson, som också tränat Gulsvart, att berätta om sin besvikelse på sin facebook.

- Läste precis artikeln i VLT angående rekrytering av sportchef till VIK, och om detta stämmer så blir jag förundrad? Vem/ vilka styr de sportsliga frågorna i VIK i dagsläget? Appelgren får ursäkta, men: få sparken från Leksand, varit arbetslös hela säsongen, misslyckas med att vända VIK, för att sedan få styra VIKs sportsliga strategi och framtid, detta kan inte vara sant! Jag hoppas att inte Appelgrens namn är aktuellt, då det finns andra alternativ med VIK hjärta.

- Se på AIK och hur de har byggt med hjärta. Vill också påpeka att det givetvis inte handlar om att jag talar i egen sak, då jag har en mycket inspirerande och intressant tjänst i näringslivet. Undrar hur många av de som har en enorm erfarenhet, kompetens, spelat på absolut högsta nivå, som ställer upp för VIK framöver? Skulle inte VIK hem till Västerås igen?

VLT pratade med Fredrik Nilsson efter att han publicerat sitt inlägg, där han utvecklade ytterligare i frågan:

- Jag kanske får kritik för att gå ut så här, men jag har ingen hidden agenda att jobba för klubben utan är jättenöjd med mitt jobb på Klövern. Jag skriver det bara för att jag älskar VIK Hockey. Det är flera stora VIK-personligheter som varit i landslaget och så vidare som varit utestängda från klubben en längre tid och det tycker jag är synd. Nu finns det en chans att få in dem igen, men så verkar det inte bli så.

- Hade det blivit en sportchef med någon i min närhet, eller Leffes (Rohlin) närhet, eller Curres (Lundmark) närhet och så vidare hade det funnits massor av VIK-are som kunnat åka ut och scouta spelare eller göra sådana saker för klubben. Men om de som är VIK-are blir utestängda blir det inte så.

Vlt.se söker klubbdirektören Johan Fägerblad för en kommentar.