Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäkringskassan kör över läkarna

Annons

Sverige har inte ett fungerande sjukförsäkringssystem längre, sorgligt men sant. Så vad du än gör – bli aldrig sjuk och råka inte ut för en olycka som kräver läktid och rehabilitering. Rubrikerna blir alltfler om människor som inte längre får rätt till sjukpenning. Handläggarna på Försäkringskassan hänvisar till sina regelverk och meddelar att nu är det slut på sjukskrivning. "Din läkare kan inte skriva bra bedömningsunderlag". Sverige idag, sorgligt.

Efter en olycka med en rad skador, och en sjukskrivning på tre månader med mycket rehab, arbetar jag nu 50 procent. Återgången har varit tuff för min kropp, trots anpassningar får jag följdskador på grund av snedbelastning, men jag kämpar på. Läkaren säger att jag måste vara tålmodig och inse att min läkning tar lång tid.

Läkningen går tyvärr inte enligt Försäkringskassans regelverk och tidtabell. Plötsligt försvinner min ordinarie handläggare, och "bulldozer-handläggarna" börjar jaga och ifrågasätta. Men nu har jag fått nog... Dessa "bulldozers" är helt omöjliga, de ifrågasätter läkarutlåtanden och vill inte ha dialog.

Jag har flera gånger bjudit in Försäkringskassan till möte men de vägrar. Istället får jag till svar: "Försäkringskassan tvingar ingen att jobba, men rätten till sjukpenning försvinner". Försäkringskassans agenda är förutbestämd. Läkare blir alltmer uppgivna som administrativa slavar.

Min positiva rehab äventyras av Försäkringskassan. Jag vill inget hellre än att bli frisk, arbeta och leva livet fullt ut igen.

Sjuk men i jobb

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons