Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försäkringskassans hållning gör att sjuka får klara sig själva

Jag läser Försäkringskassans svar (20/9) på en tidigare insändare gällande återkrav av felaktiga utbetalningar. Myndighetens vision är att Försäkringskassan ska vara en trygghet när livet förändras. Är det ett löfte eller bara en floskel?

Jag blev sjuk för ganska länge sedan, blev sjukskriven på deltid och arbetade resterande tid. Trots utförliga läkarintyg där läkaren tydligt framhöll objektiva fynd och aktivitetsbegränsningen i förhållande till mina ordinarie arbetsuppgifter fick jag avslag från dag ett. I dag ligger min överklagan hos Förvaltningsrätten sedan november 2017.

För vem gäller Försäkringskassans vision? Är jag trygg? Nej. Om jag blir sjuk igen kommer jag aldrig igen kunna ansöka om sjukpenning då jag är alldeles för rädd för nytt avslag. Idag är jag livrädd för att bli sjuk, jag har inget som helst förtroende för Försäkringskassan och dess bedömningar.

Allt myndigheten uppger är att "vi säger inte att du inte är sjuk, vi säger bara att du kan arbeta trots att du är sjuk". Kränkt, förtvivlad och otrygg. Där befinner jag mig idag. Försäkringskassan betalar ut ersättning till de som inte ska ha och så får vi andra som råkar sjuka klara oss själva. Där har ni tryggheten.

Försäkringstagare som ej har rätt till sjukpenning

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare