Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försenade pass – och de provisoriska är slut

AB Svenska Pass har problem med leveransen av pass.

-Det är smått kaotiskt just nu men det är inget vi rår på. Svenska pass är nya leverantörerna och de kan inte hålla vad de lovar, säger Carina Callin, chef för polisens serviceenhet i Västerås.

Tekniska problem gör att leveranstiden, som normalt ligger på fem arbetsdagar, har förlängts. I vissa fall handlar det över en veckas försening, andra om dagar.

-Vi ligger inte i fas, inte på långa vägar och det största problemet vi har är att våra leverantörer inte kan leverera provisoriska pass, säger Carina Callin. I stället får de hänvisa passkunder vidare till Arlanda.

Hon berättar att passexpeditionen i Västmanland är en av sju i hela landet som kan utfärda provisoriska pass och att folk åker långväga för att få ett provisoriskt pass utfärdat.

- Mitt råd är att kolla av med polisens hemsida och åk inga längre sträckor innan ni kollar att det finns provisoriska pass, säger hon.

Ansöker du om pass mellan 23-26 januari beräknas du kunna hämta ut ditt pass inom sju arbetsdagar. AB Svenska Pass räknar med att kunna leverera som vanligt från och med 27 januari.

- Vi hoppas att vi får provisoriska pass med posten i morgon så att vi kan köra i gång, säger Carina Callin.

På passexpeditionen i Västmanland gör de vad de kan och just nu är det många som ringer.

- Vi hoppas på en smula förståelse, säger Carina Callin.