Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förslag om rymdsatsning, myggor och mobilförbud

Kamp mot myggor i Västmanland, svenska rymdsatsningar, lagligt stöd till nationalsången och förbud mot att köra bil och tala i mobil samtidigt.

Västmanlands riksdagsledamöter kämpar på många fronter i riksdagen. Den allmänna motionstiden gick ut den 5 oktober.

Länets socialdemokrater anser att staten borde ha bättre strategi för myggbekämpning och tar Västmanland som exempel. Men de kämpar också bland annat för större tågsatsningar och fler bostäder till unga.

Sven-Erik Österberg (S) vill ha ett nytt museum över den svenska demokratin. Han vill också att den svenska nationalsången, Du gamla du fria, ska få ett officiellt lagligt erkännande, vilket den inte har i dag. Anna Wallén (S) vill ha förbud mot mobilpratande vid bilkörning.

Roger Haddad (FP) har bland annat flera motioner om flyktingpolitik och etnisk diskriminering, men hinner också med att motionera om rökförbud på busshållplatser.

Sverigedemokraten Margareta Sandstedt vill ha många skärpningar, från skärpt flyktingpolitik till skärpt abortlagstiftning.

Åsa Coenraads (M) vill bland mycket annat, att ridning ska vara skattefri friskvård. Partikamraten Staffan Anger (M) vill bland annat ha några svenska satsningar på rymdforskning.

Agneta Luttropp (MP) vill bland annat ha lågstrålande zoner, där elöverkänsliga ska slippa mobilmaster.

Kent Persson (V) vill ha regler som gör att mer pengar hamnar hos kunder eller satsas på utbyggnader i stället för att pengarna hamnar som vinst hos elbolagen.