Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förslaget från medborgarna: Dags att bygga en ny hockeyarena

Artikel 1 av 5
Ny ishockeyarena i Västerås
Visa alla artiklar

Annons

Idrottsstaden Västerås erbjuder både bredd och elit på hög nivå. Idrotten har en stor betydelse för samhällsutvecklingen i stort och smått, och ur ett lokalt perspektiv visar den på kommunens livskraft och framåtanda.

Idrottsstaden Västerås förfogar i dag över Rocklunda området som av många betraktas som ett av Sveriges förnämsta sammanhållna idrottsområden för såväl bredd som elit, dock börjar en del anläggningar bli slitna. ABB Arena Nord tidigare Rocklundahallen är en trotjänare som börjar närma sig pensionsåldern.

ABB Arena Nord tidigare Rocklundahallen är en trotjänare som börjar närma sig pensionsåldern.

Ett antal nya anläggningar är på gång såsom en efterlängtad innebandy arena samt en friidrottsanläggning för utomhusbruk. Västerås stad har i olika sammanhang uttryckt att som tredje objekt påbörja byggandet av en ny hockeyarena

Nu är det dags att inleda processen i vetskap om kommunens malande kvarnar. VIK Hockey som i dagsläget är på övre delen av Hockeyallsvenskan som i sig rangeras som Europas tionde bästa liga är kommunens i särklass mest publikdragande produkt.

Klubben ha under de senaste åren genomgått en totalrenovering och har visat att man är ett begynnande elitlag i svensk ishockey. Det är nu dags stapla argument samt att diskutera utformning, innehåll, finansiering, placering samt tidplan. Att vänta gör varje dag till en förlorad dag. Många och stora är de projekt som staden aviserar, låt inte stadens ledande publiksport tyna bort.

Många och stora är de projekt som staden aviserar, låt inte stadens ledande publiksport tyna bort.

Vägen till hockeyeliten är utstakad, men för att nå dit krävs en arena av modernt snitt. Produkten är i dag för såväl klubben som besökare undermålig. I dag får man välja mellan ett toalettbesök eller en kopp kaffe på grund av undermåliga serviceinrättningar

För att ta sig till och från läktarplatser bör man vara vältränad

Referensobjekt finns det gott om att tillgå och en modernt utformad arena ger sexsiffriga intäkter per hemmamatch till fromma för klubb och staden. Låt inte ”Vision Rocklunda” bli en tumme, påbörja processen nu!

Låt inte ”Vision Rocklunda” bli en tumme, påbörja processen nu!

Hans Stergel

Åke Hillman

Curt Lundmark.

idrottsintresserade kommunmedborgare

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons