Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forslund kritisk till spelprogrammet

Två matcher i helgen – sedan har Rönnby ett sju veckor långt matchuppehåll. Då riktar tränaren Magnus Forslund skarp kritik mot förbundet. – Ibland undrar man vad de håller på med, säger han.

Rönnby har haft en kanon-säsong så här långt och toppar elitserien med 28 poäng på elva matcher. I helgen spelar laget hemma mot Falun (i dag) och borta mot Kais Mora (i morgon).

Sedan väntar ett sju veckor långt matchuppehåll för Rönnby, mycket på grund av landslagsuppehållet (VM spelas 4–11 december).

Däremot har övriga lag två omgångar att spela efter VM-turneringen i Schweiz innan juluppehållet.

Och med tanke på att Rönnby har två matcher mer spelade än många lag blir uppehållet därmed extra långt.

– Det är lite typiskt för daminnebandyn. Spelprogrammet är sällan bra. Förra säsongen hade vi en månads uppehåll i oktober, varför vet jag inte, säger Forslund.

Och fortsätter:

– Det är lätt att man kommer ur rytmen när man inte spelar match på så lång tid. Ibland undrar man vad de håller på med på Innebandyförbundet.

Kommer ni att ta extra ledigt nu när ni inte har några matcher framöver?

– Absolut inte. Vi har diskuterat med fystränaren om att lägga in några extra pass. Vi kommer att ta tillvara på matchuppehållet och träna extra hårt, samt finslipa på lite detaljer i spelet.

I dag står Falun för motståndet i Kristiansborgs-hallen. Ett lag som inte riktigt motsvarat förväntningarna och bara tagit tolv poäng på nio matcher.

– Det är svårt att veta vart man har Falun. De har blandat och gett ganska mycket. Vi fick oss en rejäl skopa mot dem på försäsongen (förlust 3–7) så det är absolut ingen match som vi tar lätt på.

Ännu tuffare lär det bli mot Kais Mora i morgon. Dalalaget är trea i serien på 23 poäng, fem bakom Rönnby men Kais har spelat två matcher mindre.

– Kais spelar ett speciellt försvarsspel där centern agerar libero samtidigt som backarna går upp lite på kanterna. Sedan har de riktigt vassa forwards.

Backen Katarina Tuominen är fortfarande ljumskskadad och spelar inte. I övrigt är det skadefritt hos serieledaren.