Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försökte fly från polisen – blev av med bilen efter biljakt

En 23-årig man försökte fly i bil från polisen. Efter en kort jakt blev det stopp och bilen blev beslagtagen.

På måndagseftermiddagen ryckte polisen ut för att stoppa en misstänkt rattfyllerist. De ska ha hunnit upp bilen strax efter klockan 15, fått kontakt med föraren och signalerat att han skulle stanna. Mannen valde istället att försöka köra ifrån polisen.

Läs även: Mannen misshandlades blodig – kördes till sjukhus efter att ha blivit sparkad och slagen

Efter en kort biljakt på ett par minuter stoppades smitarbilen på Jakobsgatan och två personer i bilen kontrollerades. En släpptes på platsen.

– Föraren är misstänkt för drograttfylleri och grov olovlig körning eftersom han inte hade körtkort. Det blir nog fler rubriceringar också eftersom han inte stannade för polismans tecken, säger Mats Länn vid polisens ledningscentral.

För prenumeranter och pluskunder [+]: Hund jagade och bet barn – är tillbaka hos ägaren

Föraren, som är född 1994, fick följa med till stationen. Bilen beslagtogs av polisen.

– Polisen har rätt att ta bilen om det är så att man till exempel kört flera gånger utan körkort eller kört berusad flera gånger. Så på något sätt har han uppfyllt de kriterierna, säger Mats Länn.

Mannen fick snart lämna stationen men är fortfarande misstänkt för brott.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här