Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försökte strypa klasskompis

En pappa från Surahammar döms till samhällstjänst sedan han försökt strypa sonens klasskompis.

Surapojken hade en tid blivit utsatt för mobbning på den skola som han gick på.

En dag i april 2009 rann sinnet över för båda föräldrarna när sonen kom hem och berättade att han blivit skallad av en skolkamrat.

Föräldrarna satte sig i bilen för att leta på den skallande killen. Man hittade honom också vid skateboardrampen i Surahammars centrum.

Vad som sedan hände så finns det två versioner.

Tingsrätten valde att tro på den skallande klasskompisen och de vittnen som fanns till händelsen.

Enligt dem ska pappan ha rusat fram till den då 15-åriga pojken och lyft upp honom i luften genom att ta tag runt hans hals.

Pappan ska ha sagt till pojken att han skulle ta av sig sina glasögon så att han kunde skalla honom och han hade sedan hotat att döda honom om han någonsin rörde hans son igen.

Det hela varade i några minuter och pojken berättade att han hade svårt att andas när pappan väl släppte taget och var alldeles röd om halsen.

Pappan har hela tiden förnekat att han tagit stryptag på honom. Det enda han gjort var att tagit tag i pojkens arm och dividerat med honom under några minuter.

Tingsrätten menar dock att pappan gjort sig skyldig till misshandel och olaga hot.

Normalt skulle den här sortens händelse gett fängelse i en månad. Men eftersom det är första gången pappan gjort något brottsligt och att risken att det skulle upprepas är väldigt liten så döms han till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst.