Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Första trupp uttagen till läger inför VM i Kina: "Hög klass och hård konkurrens"

I helgen håller damslandslaget säsongens första samling i Vetlanda, där ispass, teori och fystester står på schemat. Nedan ser du alla uttagna i truppen.

Inför kommande säsong väntar en spännande tid för främst de damer som spelar i Elitserien. Ett VM i Kina stundar i januari, och inför det kommer tre läger att hållas.

Det första hålls nu i helgen, och blir också det första lägret för säsongen för damerna.

– Det är ett bra tillfälle att starta upp säsongen och samla ihop gruppen. Alla spelare fanns med på ett eller flera läger ifjol förutom Malin Kuul, som är ny i truppen, säger Magnus Nordin till svenskbandy.se.

Ett VM för damlaget gör de kommande lägrena lite extra viktiga, anser Magnus Nordin.

– Det är VM-år för landslaget, vilket spetsar till det ytterligare. Förra säsongen handlade mycket om att inventera och lära känna spelare. Nu har jag en tydligare bild över spelarna och deras positioner, men inget är helt bestämt. Det är hög klass och hård konkurrens på samtliga positioner, vilket är väldigt glädjande, säger Magnus.

Efter det inledande lägret i Vetlanda nu i september hålls ytterligare ett i november och ett i december innan det är dags för VM.

Fakta: Damlandslagets första trupp för säsongen

Målvakter:Sara Carlström Västerås SK, Pernilla Elardt klubblös, Linda Odén Hammarby IF.

Utespelare:Stina Ysing Kareby IS, Malin Andersson Skutskärs IF, Camilla Johansson Kareby IS, Malin Persson Västerås SK, Sara Bergvall Kareby IS, Malin Kuul Västerås SK, Matilda Svenler Kareby IS, Linnea Gunnarsson Skutskärs IF, Sanna Gustafsson klubblös, Anna Widing Hammarby IF, Johanna Gustafsson Kareby IS, Anna Fosselius Västerås SK, Camilla Andersson Skutskärs IF, Ida Friman Kareby IS, Matilda Plan Västerås SK, Linnea Larsson Hammarby IF, Emelie Timan Skutskärs IF, Hanna Dahlström Kareby IS.

För Plus-kunder: Kalix ordförande om valet att lägga ner damlaget: "Blev det bästa för oss"

För Plus-kunder: Johanna Pettersson är redo för elitserien: "Ser man till matcherna var vi för bra för allsvenskan"

Läs också: Villa Lidköping fortsätter värva – ytterligare två spelare klara

Läs också: Ryska landslagsspelarna lämnar SAIK – skriver treårskontrakt med seriekonkurrenten

För Plus-kunder: Finalbesvikelsen har inte lagt sig för VSK:s stjärnspelare: "Lite mättnadskänsla"