Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förstör inte allt arbete som spårpatrullen lägger ned

Annons

Varför ondgör sig så många över konstsnöspåret i Rocklundaskogen? Vad jag kan förstå så hade ingen kommit på tanken att promenera just där om inte spåret hade funnits! En ”normal” vinter är motionsspåren antingen täckta av snö eller glansis och inte särskilt promenadvänliga. Att spåret korsas av andra spår är olyckligt men det finns ju, trots allt, fler möjligheter för promenad än för skidåkning på annat håll.

Att spåret är brett innebär inte att den del som är i mitten ägnar sig för promenad. Hela den vita ytan används för skidåkning. Den som går tvärs över eller i bädden trampar dels sönder ytan och drar dels upp mycket skräp i spåret. Det utgör en risk för skidåkaren som kan fastna med stavarna i sprickor och gropar, köra omkull, skada sig och/eller få sin utrustning förstörd.

Spårpatrullen lägger ner enormt mycket arbete på att producera snö och hålla spåret åkbart under en säsong, så varför förstöra det? Det många inte tycks känna till är att det kostar pengar för dem som vill utnyttja skidspåret. Men det är gratis för barn och ungdom och barnfamiljer är välkomna! Mycket av det som ordnas i en kommun utnyttjas inte av alla innevånare, trots att vi solidariskt betalar.

Hit kommer många skidåkare från andra kommuner och åker i vårt kanonfina spår och bidrar ekonomiskt. Tror inte att de är lika angelägna om spåret är söndertrampat när de kommer! Tror inte heller att ni som vill promenera där är beredda att betala spåravgiften, för det skulle ju vara alternativet i så fall!

Motionär som är glad att spåret finns

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons