Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försumbar bröllopskostnad

Upprörda röster gör sig hörda gällande kronprinsessbröllopet och man vill avskaffa kungahuset. Man kan möjligen avskaffa monarkin men att avskaffa kungahuset torde innebära arkebusering av kungafamiljen och så långt tror jag inte någon republikan är beredd att gå.

Beträffande de svindlande beräknade kostnaderna för bröllopet, cirka 15 miljoner, kan som jämförelse nämnas vad en del annat kostar: felaktiga utbetalningar av försäkringskassan 16 miljarder, skolbränder 1 miljard, plankning på SL, således enbart i Stockholm, 200 miljoner, skadegörelse på SL:s materiel 150 miljoner etcetera.

Kostnaderna för bröllopet är således försumbara och evangemanget kommer dessutom att generera substantiella intäkter för turistnäringen. Det hela är inte heller en privat angelägenhet för kungafamiljen eftersom det handlar om den blivande statschefens giftermål.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare