Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvunne Patrik, 22, ska ha setts i centrala Västerås: Polisen ska granska övervakningsfilmer

Artikel 1 av 2
Försvunne 22-åringen i Hallsberg
Visa alla artiklar

På lördagskvällen ska försvunne Patrik, 22, ha observerats på en McDonalds-restaurang i centrala Västerås. Ett stort antal privatpersoner söker under helgen ihärdigt efter honom i miljöer där han skulle kunna finnas.

Nästa steg för polisen är att undersöka övervakningsfilmer som eventuellt fångat Patriks förehavanden.

Observationen beskrivs i Facebookgruppen "Hitta Patrik": Ett par restaurangbesökare ska vid 20-tiden ha sett Patrik sitta på McDonalds i centralt belägna Skrapan och gråta. Men där tar spåren slut. Informationen ska ha lämnats vidare till polisen i Västmanland.

I Facebookgruppen engagerar sig ett stort antal privatpersoner i sökandet efter Patrik. Genom att fysiskt söka av platser, sätta upp affischer med efterlysning och dela inlägg i sociala medier gör dessa människor sitt yttersta för att Patrik ska få komma hem till sin familj igen. "Patrik ska hem. Punkt", skriver en av de engagerade personerna i gruppen.

I tisdags ska han enligt ett tips till polisen ha observerats i Köping, i anslutning till en busshållplats. Han ska enligt tipset ha varit i dåligt skick. Polisen i Hallsberg har tidigare i veckan efterfrågat bilder från övervakningskameror på bussar i Västmanland, men det finns inga uppgifter om man mottagit sådana och vad det i så fall gett. Man kontrollerar också andra tips som kommer in.

– Vi håller på att kolla upp de här tipsen, säger Åsa Egemar vid Hallsbergspolisen.

Enligt uppgifter till SVt Västmanland ska polisen titta på övervakningsfilmer från McDondald's för att avgöra om det är Patrik som har synts i Köping eller om det är någon annan.

– Vi har tagit del av den informationen. Nu följer vi upp för att kontrollera uppgifterna. Det fanns viss kameraövervakning, så vi tar hjälp av kollegor i Västmanland för att få ut den och titta på den, säger Karin Eldblom på lokalpolisområde Hallsberg, till SVT.

Så här gick det till då Missing people sökte efter Patrik i Hallsberg:

Missing people har tidigare arrangerat ett antal sök efter Patrik i Hallsbergstrakten. Skallgångskedjorna har koncentrerats till ett område öster om Dollar Store i norra Hallsberg samt i östlig riktning mot Sannahed. Nu har man ingen planerad aktivitet.

Tre veckor har gått sedan Patrik klev av tåget på fel station – han skulle ha gått av i Mjölby men gick av i Hallsberg. Sedan dess är han spårlöst försvunnen. Kort efter försvinnandet påträffades delar av hans tillhörigheter på stationen i Hallsberg.

Har du uppgifter om försvunne Patrik? Kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

Läs också:

Inga spår efter Patrik trots stor sökinsats - föräldrarna vädjar på Facebook

Missing People avbryter sökarbetet efter Patrik, 22 – i brist på spaningsledare

22-årige Patrik försvunnen – gick av tåget på fel station: Stor sökinsats

Ny ledtråd i sökandet efter försvunne Patrik – uppgifter om att han setts i Köping