Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortkörare får betala

I september hade polisen fartkontroll på E18 på vägbygget förbi Skälbymotet. Några av de värsta fartsyndarna har nu fått sina böter.

Annons

Det var den 23 september som polisen kontrollerade hastigheten förbi vägarbetet i en stor kontroll för att förbättra vägarbetarnas arbetsmiljö. Incidenter där snabba och vårdslösa bilister äventyrar liv och hälsa för vägarbetare är vanliga - nyligen har vägarbetare omkommit i andra delar av landet.

Resultatet av kontrollen blev att ett femtiotal fortkörare rapporterades. 31 av dem körde fortare än 100 kilometer per timme på 70-sträckan och miste körkortet. Den värste fortköraren körde i 139 kilometer per timme, alltså 69 kilometer över tillåten hastighet.

De värsta fortkörarna rapporterades till åklagare som nu utfärdat strafförelägganden. De fortkörare som nekar till brott - och de fortkörare som inte skriver på strafföreläggandet - hamnar så småningom i domstol.

Av de sju som nu fått böter på mellan 2000 och 4000 kronor är ingen hemmahörande i Västerås. Samtliga är män och deras hastigheter var som följer:

Samtliga fick sina körkort indragna på platsen. Transportstyrelsen avgör hur länge de måste klara sig utan sina körkort.