Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt allvarligt för skadad kvinna

Läget är fortfarande allvarligt, men stabilt, för den kvinna som fick en 800 kilos balk över sig på Ovako i Hallstahammar på onsdagen.

Den 45-åriga kvinna, som på onsdagen fick en 800 kilos balk över sig på sitt arbete på Ovako i Hallstahammar, mår något bättre och är planerad till en vårdavdelning.

– Hon har en klämskada. Läget är fortsatt allvarligt, men stabilt. Det har skett en viss förbättring, säger överläkare Jan Wisinger på kirurgavdelningen på Västerås centrallasarett.

Kvinnan är inte nedsövd och har inte omedelbart livshotande skador som läget är just nu. Det pågick ett underhållsarbete av balken som föll över henne. Enligt den upprättade polisanmälan hängde balken i stroppar i en travers och stod på järnbockar.

Av något skäl lossade kvinnan på stropparna och av okänd anledning rullade balken av bockarna och hamnade över henne så att hon klämdes fast.

Det finns ingen misstanke om brott i nuläget.