Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt jakt på varg

Skyddsjakten av varg i Skultuna-Västerfärnebo-reviret fortsätter, men än så länge har ingen varg skjutits.

Nu är det en och en halv vecka kvar att bedriva jakten på. Senast i torsdags pågick jakt med hjälp av helikopter.

– Det gick inget bra. Vi var nära, men inte tillräckligt nära. Än så länge har vargarna gäckat oss, säger Pierre Ahlgren, inventeringsansvarig för rovdjur hos Länstyrelsen.

Jakten bedrivs bland annat med hjälp av helikopter eftersom det är effektivare och innebär mindre stress för djuren enligt Pierre Ahlgren.

– Vargen kan bli stressad för stunden, men det här är inga längre jakter. De här vargarna är inte heller märkta sedan tidigare, vilket görs med helikopter, så de har inte fattat att helikoptern är ett hot.

Jakten bedrivs med hjälp av Länststyrelsen handplockat folk som är vana jägare, men exakt var och när jakten bedrivs härnäst vill inte Pierre Ahlgren säga på grund av mordhot som kommit in till Länsstyrelsen tidigare.

– Vi har förhöjd säkerhet, även när vi är ute. Det känns inte bra, det finns i bakhuvudet, men det är en verklighet vi får leva med.

Catharina Linder

021-19 92 68

[email protected]