Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatt nobben för öl på festival

Det blir ingen alkoholservering vid festivalen Summer in the City kommande helg. Evenemanget genomförs ändå men arrangören Björn Carlsson är skarpt kritisk mot kommunen och varnar för att hans bolag ska gå omkull.

Festivalen vid Sigurdsgatan 25 är ett av årets största nöjesevenemang i Västerås med dragplåster som Orup, Bo Kaspers Orkester och Rebecca Fiona. Som VLT tidigare berättat beslöt individ- och familjenämndens arbetsutskott den 7 juli att neka arrangören Message Production serveringstillstånd. Motivet var att bolaget fått två varningar under det senaste året.

I förra veckan mejlade Björn Carlsson en vädjan till flera ledande politiker om att Västerås stad ska ändra sig. Men det tidigare beslutet står fast.

– Han har inte överklagat beslutet och någon annan krögare med serveringstillstånd som ansökt finns inte. Så det finns inget för oss att handlägga, säger kommunalrådet Staffan Jansson (S) som är ordförande i individ- och familjenämnden.

Arrangören får dock fortfrande servera alkohol inne på Sigurdsgatan 25 och på den ordinarie uteserveringen, men publiken får inte ta med några drycker till tältscenen där festivalens huvudartister spelar.

Enligt Björn Carlsson har flera andra krögare varit intresserade av att driva serveringen under festivalen men efter kontakt med kommunens handläggare ska de ha backat ur. ”Sedan dag 1 så har man gjort allt för att försvåra för oss, nu hotar man kollegor som vill samarbeta med oss”, skriver Björn Carlsson som varnar för att hans verksamhet ska tvingas i konkurs.

Anklagelsen kommenteras inte i det svarsbrev som Staffan Jansson och enhetschefen Bengt Euler i dagarna skickat till Björn Carlsson. Däremot påpekar de att lagen måste följas och att det tar två månader att handlägga en ansökan om serveringstillstånd, bland annat för att hinna granska att den sökande inte bara är en bulvan för någon annan.

Björn Carlsson ville på tisdagen inte ge några kommentarer utan hänvisade till en senare presskonferens.

– Vi presenterar sanningen på torsdag.