Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förundersökningen mot Macchiarini läggs ned: "Går inte att bevisa"

Det går inte att bevisa att Paolo Macchiarini uppsåtligen skulle ha vållat någon patients död. Det menar åklagaren som beslutat att lägga ned förundersökningen mot den skandalomsusade kirurgen. Det skriver Expressen.

"Min klients kommentar är ganska kortfattad just nu. Han är givetvis glad och nöjd att det läggs ner", säger Paolo Macchiarinis advokat Björn Hurtig till TT.

Beskedet om att utredningen läggs ned meddelades i samband med en presskonferens på torsdagsförmiddagen. Vid presskonferensen gick man igenom samtliga fall.

"Det går inte att bevisa att operationen orsakat målsägandens död", säger kammaråklagare Jennie Nordin till TT, och syftar på patienten som kom från USA.

Tre patienter på Karolinska universitetssjukhuset, en från Island, en från USA och en från Turkiet, avled under 2011 och 2012 efter att Macchiarini opererat in syntetiska luftstrupar på dem. Sommaren 2016 delgavs han misstanke om brott.