Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forwarden spelar med Dalkurd nästa säsong

Temesgen Berhane bröt med VSK efter sju säsonger.
Nu kan VLT.se avslöja att forwarden går till division 1-klubben Dalkurd.
– Han har en spelstil som tilltalar oss, säger tränaren Elvan Cicen.

Sju år med VSK:s A-lag fick räcka. Efter ett par skadefyllda säsonger bestämde sig 23-årige Temesgen Berhane för att lämna Grönvitt – för att få en nystart i karriären.

Och det blir i Dalkurd FF. Enligt uppgifter till VLT.se har Berhane bestämt sig för att spela med Borlängeklubben nästa säsong.

Dalkurd var i höstas en futtig poäng från att få kvala till superettan. Nästa år satsar de stenhårt på att vinna division 1 norra – och Temesgen Berhane får en viktig roll, antingen som renodlad anfallare eller på en av de tre övriga offensiva platserna i 4–2–3–1-systemet.

Elvan Cicen vill dock inte bekräfta att övergången är klar:

– Vi har det inte på papper än. ”Temme” har den här veckan på sig att lämna ett besked. Bollen ligger hos honom, säger Elvan Cicen hemlighetsfullt.

Dalkurdtränaren berättar att han har följt Berhane under flera år.

– Jag har väldigt bra koll på honom. Om Temme får vara skadefri ett bra tag har han kapacitet för att spela i allsvenskan. Så bra är han, säger Elvan Cicen.

Och fortsätter:

– Temme har en fart som tilltalar oss och sedan är han en målskytt. Han är användbar på våra samtliga fyra offensiva positioner.

VLT har sökt Temesgen Berhane för en kommentar.